JAPANDI STYLE: ΠΩΣ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ 2024 ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ;

Published: 10 Μαΐου 2021
Tips

JAPANDI STYLE: ΠΩΣ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ 2024 ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ;

Η φιλοσοφία less is more είναι αυτή που ορίζει τα trends της διακόσμησης τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το σκανδιναβικό αλλά και το Japanese design γνωρίζουν τεράστια απήχηση. Ποιο είναι όμως το κοινό στοιχείο που ενώνει αυτές τις δύο τόσο διαφορετικές κουλτούρες; Η αγάπη για την απλότητα, η στροφή προς τη φύση, την άνεση και τη λειτουργικότητα. Κάπως έτσι γεννήθηκε η τάση Japandi που φαίνεται πως θα πρωταγωνιστήσει το 2021, το πάντρεμα δηλαδή της ιαπωνικής και της σκανδιναβικής αισθητικής. Οι διαδρομές τους συναντήθηκαν και στο παρελθόν, όταν οι Δανοί designers ξεκίνησαν να ταξιδεύουν στην Ιαπωνία και να αντλούν επιρροές από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, τις οποίες στη συνέχεια πρόσθεταν σε κεραμικά, έπιπλα, ακόμα και σε κτίρια.

Το Japandi style αγαπά το μίνιμαλ ύφος σε ένα χώρο. Εστιάζει στις καθαρές γραμμές, τα φυσικά υλικά, τα σιωπηρά χρώματα. Μοιάζει ανεπιτήδευτο, αλλά στην πραγματικότητα κάθε του λεπτομέρεια είναι προσεγμένη και στοχευμένη.

Το φυσικό ξύλο, το ρατάν, το μπαμπού και όλα τα natural υλικά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση. Για να διατηρήσετε αναλλοίωτη τη φυσική όψη των ξύλινων επιφανειών, μπορείτε να εφαρμόσετε το βερνίκι ξύλου πολυουρεθάνης νερού Wood Shield της KRAFT Paints, που προστατεύει το ξύλο και αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων.

Σύμφωνα με τις αρχές του Japandi style, τα έπιπλα είναι διαχρονικά απλά και ποιοτικά ώστε να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου, στηρίζοντας έτσι και μια πιο αειφόρα προσέγγιση που τοποθετεί για ακόμα μια φορά τη φύση στο επίκεντρο. Τα φυτά εσωτερικού χώρου που μεταφέρουν το εξωτερικό περιβάλλον μέσα στο σπίτι, επίσης κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτό το decoration trend.

Όσο για τους τοίχους, πλαισιώνουν αρμονικά το συγκεκριμένο στυλ. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι ήρεμα και σιωπηρά, αποπνέουν μια γαλήνη που μας ταξιδεύει και μας χαλαρώνει.

Πώς θα υιοθετήσετε το Japandi Style;

Το Japandi style εγκρίνει τους αρμονικούς χρωματικούς συνδυασμούς που δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα αναμείξτε τόνους του μπλε με φυσικά υλικά όπως το ξύλο και το ρατάν. Η πρότασή μας για τον τοίχο είναι το KR 1575 Misted Aqua, από την Inspired Collection της KRAFT Paints.

Η στροφή προς την αειφορία υποστηρίζει και την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Vintage έπιπλα και αξεσουάρ, ακόμα και second hand, μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε ένα μίνιμαλ περιβάλλον και να αναμειχθούν με σύγχρονα κομμάτια. Η επιλογή μας για τον τοίχο είναι ένα διαχρονικό χρώμα που ταιριάζει με όλα, όπως το KR 2056 Pale Linen, από την Inspired Collection της KRAFT Paints.

Για να αγκαλιάσετε το Japandi style, σκεφτείτε όλα αυτά τα στοιχεία που παραπέμπουν στη φύση. Γήινοι τόνοι, ρατάν διακοσμητικά, αποξηραμένα λουλούδια, όλα δένουν στις σωστές δόσεις. Η πρότασή μας για τον τοίχο είναι η απόχρωση CG521 Zeus Myth, από την Colors of Greece Collection της KRAFT Paints.

Τα διακοσμητικά αξεσουάρ ακολουθούν την ίδια less is more φιλοσοφία. Το Japandi style προτιμά κεραμικά αντικείμενα, και handmade artworks. Για να συνδυάσετε σωστά ψυχρές και ζεστές αποχρώσεις στο χώρο, επιλέξτε έπιπλα από φυσικό ξύλο και για τον τοίχο ένα χρώμα όπως το CG514 Glyka Nera, από την Colors of Greece Collection της KRAFT Paints.

Οι αναγραφόμενες τιμές ισχύουν μόνο για το ηλεκτρονικό κατάστημα και όχι για το φυσικό.
powered by GSQUARED (aka GxG)